duminică, 18 decembrie 2011

5 luni

- prima luna fara niciun vaccin, aproximativ 7 kg si 66 cm;
- la recomandarea pediatrului, i-am marit doza de vigantol de la 2 la 3 picaturi/zi (din cauza circumferintei capului care este usor mai mare decat valorile normale);
- a facut primele rasuciri de pe spate pe burta, sta in fund sustinuta, scoate zgomote noi si specifice anumitor stari; chiar daca nu vorbeste, acum stiu cand e obosita, cand o irita ceva, cand trebuie schimbata, cand are chef de joaca singura;
- are o jucarie preferata, girafa sophie, pe care o recomand - este perfecta pentru mainile copiilor de aceasta varsta si, mai ales, pentru ros :)
- nu se mai trezeste deloc noaptea;
- o hranesc numai in scaunul de masa, cu lingurita. pentru ca este un copil care accepta mancarea, am grabit putin introducerea unor alimente, fara sa mai trec prin etapele celor 5 zile. astfel la prima gustare, cea de fructe, i-am dat pana acum, alternativ sau amestecat, mar si para, la legume - morcov, pastarnac, ardei rosu, dovlecel, fierte si pasate cu putin ulei de masline, iar la gustarea cu cereale am folosit cerealele hipp.. toate mesele sunt completate (inca) cu lapte.
- parul ii pica in continuare;
- chiar daca bebele saliveaza mai abundent in ultima vreme, santul gingival nu s-a inflamat deocamdata, semn ca mai este pana la aparitia primului dinte.

Niciun comentariu: