duminică, 12 decembrie 2010

feerie

se mira cand auzi bataia in usa. in seri geroase ca aceea, nu se incumeta nimeni sa strabata padurea de brazi de la poale si-apoi poteca ingusta, inzapezita de cele mai multe ori. sterse cu dosul manecii un ochi de geam si se-nfiora, placut surprinsa de-o silueta draga. deschise usa degraba si batranul intra in singura incapere incalzita. ii intinse un cos cu mere mari, rosii. ii zambi si-apuca un fruct din care musca pofticioasa. si casa se lumina deodata, si focul din camin se insufleti, si obrajii ei se colorara si prinse a ninge, pentru ca batranul simplu sa ramana pana cand samburii merelor vor fi rodit din nou.

2 comentarii:

Stefan spunea...

partea proasta a povestilor (si care ramane nepovestita ) e ca pana si batranii astia vor sa te futa... nu e rau, in fond, dar nu face bine la patetism...

Ludica spunea...

kaos, uneori comentariile tale imi par comunicate din transee.
daca rup textul de contextul paginilor mele si il filtrez prin afirmatia ta, femeia asta izolata imi apare ca foarte dornica de un futai cu batranul (care poate fi vazut nu neaparat ca varstnic, ci si ca un "trecut prin viata") din moment ce musca din marul oferit si mai viseaza sa rodeasca si samburii. ca batranul vrea sa o futa apare vadit, doar nu infrunta stihiile pentrua duce un cos cu mere.

ca decupaj lipit cu scotch intr-o pagina din jurnalul propriu, prin randurile acestea punctez un moment fericit. ca atunci cand pui o piuneza pe-o harta pentru a marca un oras vizitat.

:)