joi, 20 octombrie 2011

la trei luni

cateva constatari:
- cele doua picaturi de vigantol, ce trebuie administrate zilnic, pun capac nervilor mei; sistemul de administrare ce consta in obturarea gurii sticlutei cu un orificiu prin care se presupune ca ar trebui sa curga o picatura este cumplit. ca sa curga picatura trebuie sa scuturi zdravan sticluta, si, in plus, trebuie sa pandesti momentul in care bebelul tine gura deschisa, sa te rogi ca momentul sa fie cat mai lung, caci, in general, picatura ajunge pe buze, pe barbie, pe obraz si chiar si pe o pleoapa.
- efectele secundare la administrarea primei doze de rotarix: febra 38,5; stari de agitatie excesiva combinate cu somnolenta; astept cu interes ziua in care va fi excretat virusul aproape viu si recunosc ca regret ca am optat pentru acest vaccin; povestile ce-l au drept subiect sunt infioratoare. m-a linistit o idee parerea aceasta.
- pentru diminuarea febrei folosesc paracetamol supozitoare, pe care trebuie sa le cioplesc intrucat cele mai mici supozitoare existente pe piata sunt prea mari pentru un bebe de 3 luni. intentionez sa folosesc in viitor panadol baby.
- cojitele de pe cap i-au trecut dupa ce i-am uns crestetul cu vaselina salicilica 1% (preparata la farmacia basarab) timp de 4 zile.
- desi se recomanda curatarea nasului cu betigase cosmetice, eu nu reusesc in acest mod si de aceea folosesc batista bebelusului.
- cele mai practice haine raman bodyurile petrecute, prinse in capse, iar cele inutile (puse direct in punga de dat): sarafanele din denim scortos, cu nasturi doar pe umar, bluzele insuficient croite la gat (bebelusii au capul mare), pantalonii cu banda elastica rigida. incomode sunt si bluzele/rochitele cu nasturi/capse la spate, cel putin pentru varsta asta, cand bebelul isi petrece destul de multa vreme intins pe spate. dresurile cu model care au noduri pe dos lasa urme adanci pe picioarele dolofane ale bebelului. recomand dresurile simple, clasice.

se pare ca urmeaza o ultima luna de liniste, inaintea "diversificarii".

Niciun comentariu: