miercuri, 24 septembrie 2014

gradinita

Auzisem si eu ca odata inceputa gradinita, plodul se captuseste cu tot felul de minuni, dar nu ma asteptam ca acest lucru sa se intample dupa prima saptamana. Asa ca, o saptamana la gradinita, o saptamana acasa. Abia ce se obisnuise putin cu programul prelungit, de luni, probabil, va trebui reluata munca de convingere cum ca "gradinita e un loc minunat, numai bun de educat copiii mici si nazdravani ca tine". Febra, secretii nazale abundente, dureri de ureche, tuse - tratate cu Nurofen, Panadol, Otocalm, Tantum Verde spray, Pulmex Baby, Koflet, Vibrocil (dupa prescriptia pediatrului). Ma amuza ca la intrarea in gradinita, fiecare copil este "cercetat" de doamna asistent medical, care se uita in gatul copilului si la unghii, dupa care da verdictul - sa intre in clasa sau nu. Copilul a facut febra vineri dupa-amiaza, deci, la verificarea de dimineata, gatul era deja rosu.

Alte efecte vizibile ale primei saptamani: utilizare wc si nu olita, "tic tac, tic tac/bate ceasul neoprit" - ca "neincetat" fu uitat pana acasa, "sa cresti mare" - asa zice domnisoara A, care e perceputa ca "fetita aia mare cu parul maro".

Primele doua zile la gradi au fost extraordinare - probabil curiozitatea era mare si faptele neasteptat de noi. Apoi, cand s-a dumirit cum stau lucrurile, copilul a trebuit tarat de acasa pana la gradinita, in urlete care au trezit mare parte din locatarii blocurilor, pe langa care am trecut.

Ma uit cu infrigurare spre ziua de luni.

Niciun comentariu: