marți, 22 mai 2012

10 luni

Totul a devenit muuult mai simplu, dar inca nu merge in picioare singura.
- are 8,800 kg si 75 cm;
- are patru dinti sus si doi jos;
- mananca de cinci ori pe zi, cam la 3,5 ore distanta si doarme intre mese cam 40 - 60 minute, uneori si 1,5 ore. Masa e structurata dupa schema clasica: lapte, fructe, legume, cereale, lapte. Mananca orice fel de fruct, in afara celor ce contin seminte mici (capsune, kiwi). Pranzul consta din urmatoarele feluri de mancare, oferite in zile diferite fireste: pui/curcan fiert cu piure/supa de legume - morcov, cartof, ardei, dovlecel; ficatel de pui cu piure de dovlecel; piure de spanac cu iaurt si cartof pasat; piure de broccoli cu galbenus fiert, cartof si iaurt; branza de casa cu iaurt si mamaliga; pui cu suc de rosii (fara seminte) fiert si orez fiert; supa crema de linte rosie cu telina; vita cu orez si legume fierte; peste (salau sau pastrav) cu legume gatite la steamer. La jumatate de ora dupa masa, ii ofer apa si rar ceai. Uneori mai molfaie cate un covrig de buzau (cumparat de la mega image), de obicei cand sta cu noi la masa, in scaunelul ei (e foarte fericita ca participa la masa cu toata lumea). Cand ne deplasam in afara localitatii, ii ofer mancare din borcanelele Hipp. Inca nu vrea sa bea din cana cu pai.
- patruleaza prin toata casa in patru labe si pe langa paturi si alte obiecte de sprijin, merge in picioare; - de la 6 luni, am mers la medic din doua in doua luni - urmatorul vaccin va fi la 1 an, cand i se vor face si toate analizele uzuale, de control; vigantol - 3 picaturi/zi;
- sta cu mainile in gura mai tot timpul, motiv pentru care prefer sa ii ofer (mai tot timpul) suzeta; ma scot din minti toate persoanele straine sau cunoscute, care vin si o pupa pe manute - mai bine pupati-o in crestetul capului, sau ideal ar fi sa nu o pupati deloc. Abtineti-va si de la a face comparatii intre copii de fata cu acestia - "ia uite cu cuminte e M; tu de ce nu esti?" Bleah!
 - zice "mama" cu naduf cand se afla la necaz, pentru ca stie ca va aparea cineva sa-i faca pofta;
- zice in continuare "tatattatata", dar fara a asocia cu personajul :D
- se bataie cand aude "nossa, nossa" si se opreste din orice tip de activitate cand aude reclama la detergent cu "dragostea din tei".

Niciun comentariu: